Om os - About us

Vi er et lille stutteri som pt har 9 ponyer. Udover hestene, består vores lille familie af Nellie, som er en meget lille, men meget fræk Jack Russell Terrier, JRT Bertram, som ikke lader Nellie noget tilbage, og bullmastiffen Glowy (Librranni's Go with a Glow), samt vores to katte Loulou og Bobber, hvor specielt Bobber er genstand for stor kærlighed.

 

 

 

 

 

Vi har ikke altid haft connemaraponyer. Min søster og jeg har i mange år haft varmblodsheste, men da vi havde mistet et par stykker p.g.a. benproblemer, besluttede jeg mig, at nu ville jeg have en pony igen. Den skulle være stor, så stor at også en voksen kunne ride den - den skulle være robust og have et godt temperament, og så faldt valget naturligvis på en connemarapony.

 

Vores mål er at avle typefaste, men også letridelig ponyer med et godt temperament.

 

Ponyen som blev valgt var en 10 mdr. gammel hingsteplag - Skousboe Hero CH 81, og senere er de andre fulgt efter. Den mest betydningsfulde hest i mit liv vil dog altid være Frederiksminde Mighty, vi mistede ham desværre alt, alt for tidligt, men han vil altid findes i mit hjerte.

 

 

 

 

 

 

Frederiksminde Mighty

13.04.1990 - 21.08.2000

Efter nogle år med udelukkende connemaraponyer blev interessen for welsh-ponyerne for alvor vakt. De to første som blev indkøbt blev hingsteføllene; Fjordglimts Mr. Jackson og Fjordglimts Mr. Capone. Ved købet af disse to lærte vi Jakob og Lene fra Stutteri Fjordglimt at kende, og vi skylder dette venskab en stor del af hvordan valget af vores welshponyer ser ud idag. Det var igennem Jakob og Lene, at vi fik mulighed for at købe vores stamhoppe Sunnyhill Little Wendy, og vi er meget taknemmelige over, at vi fik denne mulighed.

 

Som tiden er gået har interessen for welsh mountain fået overtaget, og vi koncentrerer os nu mest omkring avl af denne race. Vi har dog en plan om altid at have en eller to connemaraponyer i stalden.

 

 

 

Sunnyhill Little Wendy

All photos belong to Stutteri Damgaard